Iets met een stukje realisatie

Ik zit nu mijn laatste dag te vertoeven op Talamanca beach, Ibiza. Laatste dag van een mooie week waarin ik mij veel heb doen realiseren. Deze laatste dag liggen Joëlle en ik op een bedje beide te schrijven aan onze blogs. Af en toe een grapje tussendoor en verder genieten van de prachtige dag. Ja, Ibiza je hebt me betoverd en ik laat je niet meer los. 

 

Voordat ik vorige week op het vliegtuig stapte heb ik nog nooit zoveel last minute acties gedaan op één dag. Ik heb zelfs gerend naar mijn gate, om vervolgens te horen dat het boarden een half uur vertraagd was. Top! Kon ik nog even dat boek kopen, mijn laatste last minute actie was hiermee ook geslaagd. 

 

Eenmaal in het vliegtuig heb ik geprobeerd mijn 5000 foto's op te schonen. Terwijl ik hiermee bezig was deed het mij iets realiseren, het is bijna een jaar is geleden dat ik alleen heb rondgetrokken door Thailand. Thailand is het land waar ik de mooiste ervaringen heb meegemaakt, prachtige mensen heb ontmoet en het woordje liefde een andere en diepere betekenis heeft gekregen. 

 

Liefde betekent voor mij mensen in hun waarde laten, hun eigen energie accepteren en het feit dat ieder een ander tempo heeft. Ook is door de reis de liefde voor mijzelf gegroeid. Liefde voor mijzelf betekend ruimte geven waar nodig en niet forceren. Alles komt zoals het komt. Liefde voor jezelf is belangrijk om alles te kunnen bereiken wat je wil en dit met liefde aan te pakken. 

 

Nu ik al mijn foto's had opgeschoond, of in ieder geval had geprobeerd.. Zie ik hoeveel mooie mensen ik in mijn leven heb, hoeveel prachtige momenten ik heb meegemaakt en wat ik al bereikt heb!

 

Dit vergeet je soms, waarderen wat je allemaal hebt. Maar wat een inspirerende mensen heb ik om mij heen. Mensen die willen groeien en kiezen voor wat zij willen in het leven. En daarbij dit doen met grote liefde voor zichzelf en mensen om zich heen.

Dit inspireert mij om dit steeds meer te doen, gewoon ervoor gaan waar je hart ligt en niet op te geven. Ineens merk ik op dat het pad wat ik aan het bewandelen ben klopt, door de kansen en 'toevalligheden' die naar voren komen. Soms is de tijd voor iets nemen en geduld te hebben geen slecht ding. Patience pays off right?

 

Ik denk dat het belangrijk is om voor jezelf duidelijke doelen neer te zetten en deze met kleinere doelen te behalen. Neem niet te grote stappen, zet je voelsprieten uit en geniet van het pad dat je bewandeld. Ook tegenslagen, gevechten met jezelf en dipjes horen hierbij. Deze heb ik genoeg gehad, maar ik ben ze altijd dankbaar. Dankbaar voor de les die het mij geeft en de inzichten die verruimen. 

 

 

-

 

Michelle 

Reactie schrijven

Commentaren: 0