Waar ben je mee bezig?

Waar ben ik mee bezig? Dit is de vraag die ik mezelf stelde. Niet omdat ik domme dingen aan het doen was, nee, simpelweg om te vragen welke acties ik uitvoer en waar deze toe leiden.

 

Ik was geraakt door verschillende gesprekken die ik had gehad in de afgelopen 24 uur. Ik heb nieuwe mensen ontmoet die zo mooi in het leven staan, lief zijn voor de medemens en openstaan voor goede vibes.

 

Klein voorbeeld. Een dronken jongen stootte tegen de persoon met wie ik was aan. Het eerste wat ze doet is good vibes uitstralen door te groeten en te vragen of alles oké is. Het was met zo'n mooie intentie. Gewoon vragen of hij zich oké voelde en veilig. Zonder enige verwachting, maar door er gewoon simpelweg te zijn voor de ander.

 

Het stukje liefde. Spread the love and get it back! Dat is echt wat ik de afgelopen periode heb gevoeld. Het leven is er om gedeeld te worden met anderen. Ik deel wel, maar niet altijd alles over mijn gevoel. Waarom niet denk ik dan? Ik ga wegdromen over wat er kan zijn, terwijl ik in het nu moet leven met wat er al is.

 

 

Mensen, mijzelf en het leven meer serieus nemen. Altijd met een lach, een traan en een grapje. Het leven is er om geleefd te worden. 

 

En toen voelde ik het. Liefde. Ik stond open. Open voor de wereld. Het enige wat ik hoorde waren de golven die omsloegen en mijn schoenen in het zand.

 

Ik voelde mij warm, connected en een. Een met de wereld, de mensen en de natuur. De zee is voor mij een connectiepunt met de wereld. De prachtige en inspirerende mensen die ik ontmoet heb in mijn leven hebben dit water misschien ook wel gezien. Hun energie en liefde is de connectie die ik koester. 

 

De zee maakt me leeg van zorgen. Leeg van wanhoop en angst. Dit omdat de zee mij laat voelen dat er meer is. Uiteindelijk leven wij allemaal om liefde te kunnen voelen en willen we allemaal geaccepteerd worden.

 

Hoe kan het dan dat wij als mensheid nog steeds in hokjes denken, dat we onszelf nog steeds minder voelen of juist beter voelen dan een ander?

 

Kunst van het overleven? Alleen de sterkste zullen blijven staan? Ik weet het niet, maar wat ik wel weet dat ik zelf steeds meer de connectie voel. Na een kort gesprekje met een lieve man over zijn hond liep ik weg met een grote glimlach. Dit omdat de man zoveel liefde voor zijn hond uitstraalde dat het aanstekelijk werkte. 

 

Ja, de pure dingen in het leven herkennen en blijven bewonderen. Is dat niet waar de essentie van het leven om gaat?

 

Alles vanuit liefde.