Caroline glasbergen


Daar stond ze dan. Te stralen op Solar met haar glitters en haar haren in de wind. Een echte power vrouw met een hart van goud. Caroline is een van mijn favoriete dansmaatjes! Naast dat we ons samen kunnen verliezen in de muziek, kan ik met Caroline ook prachtige gesprekken hebben over spiritualiteit en de toekomst van onze ondernemingen. Yes, ze is een inspiratiebron, heeft een mooie visie op de wereld en mede daarom wil ik haar wat vragen stellen. 

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Caroline. Ik ben ondernemer; business coach en spiritual teacher. 

4.5 jaar geleden heb ik FITSHE opgericht, een merk voor vrouwen met een actieve levensstijl. We hebben vegan bars en shakes. Alles is biologisch en de recepturen zijn uniek en uiteraard zonder zooi. De producten zijn online te koop, maar ook bij AH2Go, Vitaminstore, Marqt en binnenkort ook ETOS. 

 

Daarnaast coach ik andere vrouwelijke ondernemers om hun bedrijf  te laten groeien. Ik combineer mijn ervaring in ondernemerschap en corporate business met mijn kennis van spirituele- en persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk hangt de groei van je bedrijf samen met je ontwikkeling als persoon. Ik noem dat Zentrepreneurship. Ook ben ik een enorme fan van yin-yoga, breathwork en meditatie. Binnenkort start ik met het geven van 2 groepslessen bij Balansz in Rotterdam, super veel zin in!

 

Wie is jouw inspiratiebron? En waarom?

Ik raak geïnspireerd door mensen die dichtbij zichzelf staan en vanuit hun authentieke zelf de wereld een stukje beter proberen te maken. Mensen die de moed hebben naar zichzelf te kijken en verantwoordelijkheid durven nemen. Ik zie dit veel terug in de vrouwelijke ondernemers die ik coach. Dat vuur is heel inspirerend. 

 

 

Hoe ziet jouw ideale wereld eruit?

Mijn ideale wereld is een wereld waarin er meer balans is tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Waar we als mensheid op een bewuste manier leven met mens, dier en milieu. En waar er ruimte is voor iedereen zijn of haar unieke bijdrage. Ik geloof dat vrouwelijk leiderschap een belangrijke rol speelt in de beweging naar die balans.

 

Waarom is dit jouw ideale wereld?

Op mijn 11e heb ik een boek gelezen: Kinderen van Moeder Aarde van Thea Beckman. Dit heeft me toen enorm gegrepen en sindsdien heb ik altijd geloofd dat dit de richting is die we op moeten gaan. Ik hoop daar ook weer mijn steentje aan te kunnen bijdragen.  

 

Hoe heb je je passie gevolgd en hoe kwam dit op jouw pad?

Van jongsafaan wist ik al dat ik zou gaan ondernemen. Ik kom uit een ondernemersgezin en die vrijheid leek me geweldig. Ik ben na mijn master Finance wel eerst gaan werken in de corporate wereld maar zodra ik het gevoel had voldoende ervaring opgedaan te hebben ben ik gaan ondernemen. Mijn doel is altijd geweest om zelf een merk op te zetten en te laten groeien, om vervolges met die ervaring andere vrouwen te gaan helpen. 

 

Tijdens het proces van het opzetten van het bedrijf merkte ik dat het welzijn van de ondernemer een cruciaal onderdeel is van de groei van het bedrijf. Ik ben een Viphasana gaan doen in Thailand en na 10 dagen stilte ontdekte ik een heel andere wereld dan de bedrijfswereld die ik totdan toe zo goed kende. Ik ben sinds die week in 2015 elke dag gaan mediteren, heb 2 yoga docentenopleidingen gevolgd en ben me gaan verdiepen in Reiki. Nu combineer ik dus beide dingen en daar voel ik zoveel passie voor.   

 

Wie heeft jou geholpen deze keuzes te maken?

Het is heel fijn om te merken dat mijn vriend, vrienden en familie onwijs achter mij staan in wat ik doe. Ik had zelf niet gedacht dat ik me ook zoveel zou bezig houden met spiritualiteit. En toen ik mijn moeder yogales gaf en ze zei: je mag eigenlijk trotser zijn op dit diploma dan op je Master toen heb ik wel heel hard moeten lachen. Het zit hem niet in een papiertje, maar in hoe je invulling geeft aan je leven en vanuit welke kern en waarden je dat doet.

 

Wat waren de tegenslagen en moeilijke momenten?

Haha heb je even? Ondernemen is niet eenvoudig en 10 dagen stil zitten op een kussen in een klooster ook niet. In het diepe springen is altijd eng. Maar het geeft me ook een kick. De gebaande paden zijn voor mij over het algemeen niet uitdagend genoeg, ik ben altijd op zoek naar groei en verdieping. Maar meestal betekent dat ook dat je tegen jezelf aanloopt, dat is niet altijd leuk maar wel het meest leerzaam. Wat ik nu steeds meer leer is dat niet alles moeilijk hoeft te zijn om waarde te hebben. Ik heb vroeger veel in de actiemodus gezeten – in de mannelijke energie- en leer nu steeds meer om ook iets NIET te doen. Even stil te staan en te wachten. Vaak komen daar de prachtigste dingen uit. 

 

Welke doelen wil je nog behalen?

Dat zijn er nog veel. Naast FITSHE uitbouwen richt ik me nu vooral op het coachen. Daarnaast ben ik bezig met een project rondom vrouwelijk leiderschap, het het heet Innergoddessproject, coming soon! 

 

Wat zou je meer willen zien in de wereld? En wat doe jij hier al aan?

Meer vrouwen die vanuit hun eigen vrouwelijke kern het verschil maken. Ik probeer daar eigenlijk met alles wat ik doe, FITSHE de coaching; de yin-yoga aan bij te dragen. Met het InnerGoddessProject wil ik daar nog een stapje verder in gaan. 

 

Hoe houd jij rekening met duurzaamheid of bewuste keuzes maken? of houd je hier geen rekening mee?

Ja, ik doe echt mijn best om hiermee rekening te houden. Ik eet zoveel mogelijk vegan, probeer zo min mogelijk plastic te gebruiken en reis voornamelijk met de trein.  

 

Wat is jouw lievelingsquote?

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” 

En: 

Your level of success will rarely exceed your level of personal development

 

   

Caroline Glasbergen

 

''Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'. 

 

carolineglasbergen.nl

innergoddessproject.com

fitshe.com

 

IG @Carolineglasbergen

@fitshe_com

@innergoddessproject