Edwin Sander


Edwin, mijn favoriete dansmaatje tijdens feestjes. Met de grootste glimlach verwelkomt hij je op de dansvloer. Op een mooie zondag zit ik aan zijn ontbijttafel, met 80 anderen. The Morning is een event waar ik graag mijn ontbijt eet en geniet van alle mooie mensen die Edwin hier samen brengt. Naast dat Edwin overal waar hij komt een prachtige vibe neer kan zetten, is hij ook op zijn ontdekkingspand. Hier wilde ik hem graag wat meer over vragen. 

 

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Edwin Sander en ik verbind. Via het platform, The Morning, laat ik mensen in contact komen met zichzelf en elkaar door middel van een bijzonder ontbijt. Een mooi begin van de dag!

 

Wie is jouw inspiratiebron? En waarom?

Het leven is mijn inspiratiebron, elke ervaring, inzicht en wijsheid die ik binnen krijg, schept een nieuw idee om mij creatief te kunnen uiten.

 

Hoe ziet jouw ideale wereld eruit?

Leven vanuit jouw authentieke zijn. Voor mij is dat een simpel leven waar je helemaal jezelf mag zijn.

 

Waarom is dit jouw ideale wereld?

Authentiek leven zelf is een bijzondere reis die ik zelf ook nog aan het ervaren ben. Het betekent dat je je onzekerheden en je angsten toelaat en accepteert om zo volledig jezelf te kunnen zijn. Op deze manier kun je je talenten en krachten helemaal geven aan de wereld.

 

Hoe heb je je passie gevolgd en hoe kwam dit op jouw pad?

Ik heb altijd gedacht dat mijn passie koken en met voeding bezig zijn was, maar ik ben er achtergekomen dat dit nu juist het middel is waarmee ik de connectie wil maken. Want eten is meer dan overleven of dineren in het meest verfijnde restaurant. Eten verbindt vrienden, familie en culturen. In een wereld waarin alles razendsnel gaat, is het mijn missie om weer tijd en aandacht  voor elkaar te hebben. Dit door samen te genieten van eten, na te denken over waar ons eten vandaan komt en respect te hebben voor alles wat de natuur ons geeft.

 

Jarenlang werkte ik in verschillende sterrenrestaurants in binnen en buitenland. Ik won awards als meest veelbelovend talent van de toekomst, maar koos ervoor om zelfstandig mijn weg te zoeken in de betekenis van eten. Het pad dat ik ingeslagen ben is een voortdurende ontdekkingsreis. Een proces dat parallel loopt aan mijn eigen levenspad. The Morning is een ontbijtcreatie waarin ik mijn verhaal vertel. Recht vanuit mijn hart en mijn ziel.   

 

Wat was het eerste moment dat je besefte dat dit het was?

Mijn leven was compleet gefundeerd op angst. Mijn bedrijf (om goed genoeg gevonden te worden), mensen om mij heen (bevestiging), mijn leven (geleefd worden). Toen ik mijn angst ging zien en ging accepteren, kreeg ik de inzichten die mij hielpen om het juiste pad in te slaan.

 

Wie heeft jou geholpen deze keuzes te maken?

Ik heb de keuzes zelf gemaakt, maar ben zeer geïnspireerd geraakt door de ademtrainingen van Ademwerk. Een bijzondere groepstraining van 11 weken waarin je wordt begeleid door een ademcoach. De sessies zijn gebaseerd op 3 verschillende niveau’s van bewustzijn; lichamelijk, mentaal/emotioneel en spiritueel.

 

Wat waren de tegenslagen en moeilijke momenten?

De uitdagende momenten waren en zijn nog steeds de momenten waar ik groei ervaar en het pad van het onbekende bewandel. Dit voelt onzeker, maar tegelijkertijd ook heel vrij.

 

Welke doelen wil je nog behalen?

Over 5 jaar heb ik samen met het team van The Morning een community van een miljoen bijzondere mensen gebouwd. Deze mensen ervaren een bewust leven door de dag te starten met aandacht. Ik hoop jou te zien bij The Morning. Een concept waar ik heel trots op ben! Tijdens dit 3 gangen ontbijt proef en ervaar je mijn visie en wie weet wat daar uit voort komt…

 

Wat zou je meer willen zien in de wereld? En wat doe jij hier al aan?

Bewustzijn, aandacht en dansende mensen. Met deze drie dingen ben ik elke dag bezig.

 

Hoe houd jij rekening met duurzaamheid of bewuste keuzes maken? of houd je hier geen rekening mee?

Door vanuit mijn kernwaardes te leven: liefde, aandacht en respect. Door holistisch te leven. Dit resulteert in een eigen groenten/fruit/kruidentuin die ik verzorg en hier tijdens de zomer mijn eten uithaal. Het overtollige gewas geef ik weg, leg ik in zuur en conserveer ik voor de winter. Ook laat ik een deel doorschieten zodat er zaadvorming kan plaats vinden. Het zaad knip ik van het gewas en laat ik in de winter binnen drogen. Aan het einde van de winter plant ik de zaadjes weer in mijn tuin en begint de cyclisch weer opnieuw. Zo’n moestuin zorgt er ook voor dat ik in contact blijf met de natuur. Het leeft, er groeit wat, niet alleen de groenten, maar ook mijn bewustzijn. Voor mij is dit duurzaam, iets wat de natuur haar hele leven doet waar ik van mag leren en meemaken, hoe VET!

 

Wat is jouw lievelingsquote?

De enige weg eruit, is de weg er doorheen.

 

   

EDWIN SANDER

 

'In een wereld waarin alles razendsnel gaat, is het mijn missie om weer tijd en aandacht voor elkaar te hebben'. 

 

www.esfoodcreativ.com

IG @themorningbreakfast