Joëlle  Vierling


Joëlle, heeft al sinds haar jeugd een grote passie voor zingen. Vandaag de dag is zij zangeres en dj. Naast dit deze fijne combinatie heeft Joëlle een grote passie voor gezond leven en bewonder ik haar voor haar doorzettingsvermogen. Zo komt 'nee' komt bijna niet voor in haar vocabulaire. Naast dat zij streeft voor haar carrière is Joëlle iemand die altijd klaar staat voor iedereen om haar heen. Een prachtvrouw die haar dromen volgt met volle overgave. Iets waar ik bewondering voor heb. 

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Joëlle, 28 jaar en zangeres. Naast het zingen, ben ik sinds een tijdje ook aan het DJ’en en vloggen en ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen kledingmerk.

 

Wie is jouw inspiratiebron?

Ik geloof dat ik dat niet echt heb. Ik haal mijn inspiratie uit veel mensen. Denk hierbij aan m’n ouders, m’n vriend, vriendinnen, maar soms ook random people die ik voorbij zie komen op social media of youtube bv.

 

Hoe ziet jouw ideale wereld eruit?

Iedereen een dak boven zijn hoofd, oneindig drinkwater, eten en geld om rond te komen. 

 

Waarom is dit jouw ideale wereld?

Omdat ik er soms niet bij kan dat ik het anders heb dan aan de andere kant van de wereld. Dat mensen en kinderen daar moeten vechten voor een bord eten of drie dagen moeten lopen voor water. Het lijkt mij een heel fijn gevoel als al die gekkigheid en armoede er niet is. 

 

Hoe heb je je passie gevolgd en hoe kwam dit op jouw pad?

Ik ben gaan zingen toen ik een jaar of 12 was. Ik heb het zingen van mijn oma geerfd, zij was opera zangeres. Ik heb mijn HAVO afgemaakt en ben toen gelijk HBO Communicatie gaan studeren. Waar ik uiteindelijk natuurlijk niks mee doe en ik wist dat toen ook al. Maarja toch even je papiertje halen hè? Ik zong veel in bandjes en ben eigenlijk altijd overal ingerold en in beland. Ze kwamen op mijn pad en ging ervoor. Er zijn ook dingen voorbijgekomen die ik uiteindelijk niet deed, omdat het niet bij me pastte of ik het totaal niet voelde bv. 

Wat was het eerste moment dat je besefte dat dit het was?

Oef, goede vraag. Ik denk eigenlijk dat ik dit altijd wist, want ik sprak dit ook altijd uit. Ik word zangeres. Maar op een dag was ik in een healing met mijn goede ‘heks’ zoals ik haar altijd noem, en zij vertelde mij: ‘je wordt geen zangeres, je bent zangeres’. ‘Ja maar ik ben nog niet waar ik wil zijn’, zei ik. ‘En toch wordt je geen zangeres, maar ben je er 1’. Dat was wel een punt wat me veel heeft doen nadenken. 

 

Wie heeft jou geholpen deze keuzes te maken?

Mijn ouders hebben mij altijd ten alle tijden gesteund. Mijn vader reed mij naar alle audities, repetities van bandjes, of muziekwinkels om te helpen m’n dromen te verwezenlijken. 

 

Wat waren de tegenslagen en moeilijke momenten?

Dat het altijd onzeker werk is, zolang je niet een grote hit hebt gescoord. Ik heb nu sowieso (nog) niet mijn eigen nummers,  dus ik doe coverwerk, maar ook dit is altijd onzeker. De ene maand heb je centjes, de andere maand leef je van je spaarrekening. Ik heb het daar heel lang moeilijk meegehad en was dan ook echt gestresst als de agenda leeg was. Maar mijn ervaring zegt nu; komt wel goed. Het komt namelijk altijd goed. Er komt altijd wel weer werk om de hoek, en zeker nu ik andere dingen ernaast doe, geeft me dat nog meer zelfvertrouwen en power op dat gebied. Zolang je zelf energie blijft stoppen in de dingen die je wil doen, moet het hoe dan ook goedkomen. 

 

Welke doelen wil je nog behalen?

Zoveel! Ik wil een goede DJ worden, ik wil hele toffe videos gaan maken voor mijn youtube kanaal en mensen echt wat proberen mee te geven en te inspireren. Mijn eigen liedjes maken met toffe artiesten, stemmetjes inspreken voor een kinderfilm, Spaans leren. Naja kan nog wel even doorgaan. En voor mijn kledingmerk heb ik ook nog een lijstje doelen haha. 

 

Wat zou je meer willen zien in de wereld? En wat doe jij hier al aan?

Dat we elkaar liefhebben, wederzijds respect hebben, elkaar dingen gunnen en elkaar supporten. Ik ben iedere dag bezig met bovenstaand na te streven in de dingen die ik doe en in het leven wat ik leef.

 

Hoe houd jij rekening met duurzaamheid of bewuste keuzes maken? Of houd je hier geen rekening mee?

Ik kook/eet thuis nauwelijks vlees. Ik scheid mijn afval, ik maak er in de natuur geen zooitje van en als ik dit zie, ruim ik het op. 

 

Wat is jouw lievelingsquote?

Het is wat het is. Omdat dit aaaaaaaltijd terugkomt met alles wat je meemaakt. Het is niet echt een hele juicy quote though...

 

 

 JOËLLE VIERLING

 

'Er komt altijd wel weer werk om de hoek, en zeker nu ik andere dingen ernaast doe, geeft me dat nog meer zelfvertrouwen en power op dat gebied.'.

 

 

www.joellejelisa.com