Melissa Kamstra


Tijdens het 2e Seasandstories event was ik druk bezig met alle promotie en voorbereidingen. Via deze kanalen bereikte ik Melissa die mij uit enthousiasme een berichtje stuurde met de vraag of zij ook op de market erbij mocht staan met haar selfcare cards. Dit was een product wat ik nog zocht en was erg blij met haar berichtje. Uiteraard nam ik ook een kijkje op haar website en was erg enthousiast over haar werk en waar ze voor staat. Tijdens Seasandstories event 'De wereld om je heen, die maak je zelf' heeft Melissa ook deel uitgemaakt van de Panel talk. Hierin heeft ze wat nieuwsgierige oren gewekt en mede om deze reden heb ik Melissa wat vragen gesteld over haar Story. 

Wie ben je en wat doe je?

Melissa Kamstra, handlezer, coach & selfcare-expert

De Handcoach is dè plek voor ambitieuze goalgetters die meer inzicht willen in hun talenten, kwaliteiten en relaties om het leven & werk te creëren waar zij van dromen. 

 

Wie is jouw inspiratiebron? En waarom?

Ik heb niet zozeer iemand die mijn inspiratiebron is, maar meer gebeurtenissen. Mijn burn-out en het verliezen van mijn ouders hebben laten inzien dat dingen je overkomen in het leven. Hoe jij daarmee omgaat is helemaal aan jou. 

 

Hoe ziet jouw ideale wereld eruit?

Een wereld waarin iedereen minder stilstaat bij wat anderen vinden en gewoon doen wat ze willen doen. 

 

Waarom is dit jouw ideale wereld?

Leven en laten leven vind ik een heel mooi begrip. Iedereen heeft eigen unieke talenten en kwaliteiten. Door die te benutten help je niet alleen jezelf, maar ook alles en iedereen om je heen. 

 

Hoe heb je je passie gevolgd en hoe kwam dit op jouw pad?

Door mijn burn-out op mijn 28e kwam ik toevalligerwijs in aanraking met handlezen. Ik was op dat moment op zoek naar mezelf en verdiepte mij in persoonlijke ontwikkeling. Van alles dat ik op dat moment ondernam (en dat was een hoop) was het pas bij de workshop handlezen dat het kwartje viel. Ik wilde er alles van weten en bent toen de 2,5-jarige opleiding Handleeskunde gaan volgen. 

 

Wat was het eerste moment dat je besefte dat dit het was?

Ik begreep mezelf zoveel beter. Ik snapte hoe ik in elkaar zat en kon situaties en gebeurtenissen veel beter plaatsen. 

 

Wie heeft jou geholpen deze keuzes te maken?

Niemand, ikzelf. En grappig genoeg is dat ook te zien in mijn handen. Ik ga snel over tot actie en ben mijn eigen kapitein op het schip. 

 

Wat waren de tegenslagen en moeilijke momenten?

Vooral tijdens de start. Ik dacht dat echt: “hallo wereld hier ben ik, komt u maar!”. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Je zal zichtbaar moeten worden. En daarbij is handlezen ook niet heel gangbaar. Er waren wat bruggen te overwinnen. Verder zijn samenwerkingen niet altijd vruchtbaar gebleken.  

 

Welke doelen wil je nog behalen?

De nummer 1 op het gebied van praktische spiritualiteit. Er is in feite zoveel kennis voorhanden. Door naar je handen te kijken. Je geboortedatum numerologisch te analyseren. Erachter te komen hoe de sterren stonden ten tijde van je geboorte. Al deze kennis draag je al bij je en zal voor jou heel natuurlijk zijn om te benutten. Zoek het niet buiten jezelf, maar keer naar binnen en vind de inzichten. En ga daar vervolgens op een praktische manier mee om. Dit wil ik zoveel meer uitdragen. Dit zal ik doen door 1 op 1 sessies, maar ook events en diverse producten.  

 

Wat zou je meer willen zien in de wereld? En wat doe jij hier al aan?

Het lijkt wel alsof het vandaag de dag not done is jezelf op nummer 1 te zetten. Terwijl dit wel het allerbelangrijkste is. Je kunt niet voor een ander zorgen, als je niet eerst goed voor jezelf hebt gezorgd. Door de selfcare cards draag ik bij aan deze bewustwording. 

 

Hoe houd jij rekening met duurzaamheid of bewuste keuzes maken? of houd je hier geen rekening mee?

Door de inzichten die ik geef tijdens een handanalsye kom je achter je kernwaarden. Zo zijn voor mij leiderschap, energie en autonomie erg belangrijk. In elke keuze die ik maak weeg ik af of hieraan wordt bijgedragen. Is dat niet het geval dan zeg ik nee. Want bij een keuze maken die niet bij je past help je echt werkelijk waar niemand mee. In de eerste plaats niet jezelf, in de tweede plaats niet de ander en in het grotere plaatje al helemaal niet de wereld. 

 

Wat is jouw lievelingsquote?

Je hebt de sleutel tot succes zelf in de hand. Ik heb wel eens met mijn broer gegrapt dat ik tijdens mijn begrafenis geen bloemen wil. Laat iedereen een sleutel meenemen en die voor de rest van hun leven als reminder zijn. Leef het leven wat jij wilt! 


 

   

 Melissa Kamstra

 

 

'Leef het leven wat jij wilt!'

 

 

Website Dehandcoach.nl

FB De Handcoach

IG De Handcoach