Naomi van Ree


Hoe ik bij de podcast terecht kwam weet ik niet meer, maar ineens luisterde ik naar Naomi haar stem in haar podcast samen met Marije genaamd 'Opzoek'. Een podcast wat ingaat op inzichten die het magische begrijpelijk maken en het alledaagse wat magischer. Ze hebben het over onderdelen zoals human design, holistisch leven en reiki. Onderwerpen waar je soms meer over wilt weten, maar niet goed weet hoe. Ik genoot van de podcast en vond de visie van Naomi erg passen bij de visie van Seasandstories. Daarom zocht ik contact op met Naomi om haar eens wat beter te leren kennen. Tijdens een kort telefoon gesprek vroeg Naomi ook direct wat mijn human design was en dit is precies wat haar zo'n heerlijk mens maakt! Haar missie is prachtig en puur. Een missie waar ik graag bij aansluit. Om iets dieper in te gaan op haar verhaal heb ik haar wat vragen gesteld. 

1.    Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Naomi van Ree en ik werk als holistisch energetisch therapeut. In mijn praktijk geef ik healings waarin ik verschillende natuur- en oosterse geneeswijze combineer zoals; reiki, chakra balancing, chinese medicine en holistisch voedingsadvies. Daarnaast ben ik ook trainer en spreker op bovengenoemde gebieden en maak ik samen met een vriendin een podcast over spiritualiteit. 

 

2.    Wie is jouw inspiratiebron? En waarom?

Heel corny dit, maar mijn moeder. Ze is een mega sterke en mooie vrouw die sinds de jaren ‘80 haar eigen imperium van zes kapsalons heeft. In retrospect heel erg bijzonder in die tijd. Ik realiseerde mij later pas dat dit (helaas) voor vrouwen toen niet gebruikelijk was, om vanuit niets een bedrijf op te zetten. Ik heb van haar vooral geleerd om voor mijzelf, mijn creativiteit en mijn eigen vrijheid te kiezen. Daar ben ik haar enorm dankbaar voor. Dat ik vooral heb geleerd om mezelf te zijn.

 

3.    Hoe ziet jouw ideale wereld eruit?

In mijn ideale wereld is er harmonie en liefde voor onszelf, de ander en de natuur. We delen met elkaar de tijd, ons eten en de publieke ruimte in veiligheid. Ik was laatst surfen in Portugal en dan schrik ik van al het WC-papier wat overal in de duinen ligt. En dan heb ik het nog niet eens over het afval op het strand. Maar, ik word daar echt verdrietig van. Dit laat mij zien hoe ver mensen verwijderd zijn van zichzelf en van zelf-liefde. Want als je, je wc-papier op moeder aarde gooit, dan gooi je dat uiteindelijk ook op jezelf. Ik geloof ten diepste dat vanuit zelfliefde er meer liefde voor elkaar en de planeet ontstaat en dat is mijn ideale wereld: eentje waar we onszelf en de aarde niet vervuilen.

 

4.    Waarom is dit jouw ideale wereld?

Als je waar dan ook op de wereld vraagt waar mensen gelukkig van worden dan is het in rust en vrede leven met vrienden en familie. Iedereen wil het beste voor zijn of haar kinderen, dat is waarom we ons voortplanten, dus laten we dan ook zorgen dat we onzelf en onze gezamenlijke moeder: de aarde liefhebben. 

 

5.    Hoe heb je je passie gevolgd en hoe kwam dit op jouw pad?

Lastig om kort te beantwoorden, maar als klein meisje wist ik al dat wanneer ik iets of iemand met aandacht en intentie aanraak, mijn handen opwarmen en alles begint te stromen. Mijn oma’s waren beide medium, waarvan ik er helaas maar een heb gekend. En een tante praktiseerde al reiki toen ik klein was. Het was voor mij eerder terugkomen bij mezelf en alle dingen duiden die ik in mijn jeugd van de vrouwen om mij heen leerde. 

 

6.    Wat was het eerste moment dat je besefte dat dit het was?

Ik heb mijn reiki-trainingen eerst voor mijzelf gedaan, omdat ik toen al het persoonlijke ontwikkelingswerk aan het verinnerlijken was. Pas toen ik in de practitioner opleiding tot therapeut zat, realiseerde ik mij dat ik eigenlijk mijn hele leven al gratis werk haha. Minnaars, vriendinnetjes, familie, iedereen kwam altijd al op consult. De stap maken om ervoor te gaan staan en er geld voor te vragen vond ik lastig. 

 

7.    Wie heeft jou geholpen deze keuzes te maken?

Mijn eerste coach en therapeut Jasmijn Labadie, mijn reiki-master Tona Wong Chung en mijn geliefde Thijs. 

 

8.    Wat waren de tegenslagen en moeilijke momenten?

Haha, heb je even? Mijn eigen gezondheid, ik ben heel erg lang over mijn grenzen heen gegaan. Had 6-8 keer griep per jaar. Heb echt moeten leren om op tijd rust te nemen, mezelf reiki geven iedere dag heeft mij daarbij geholpen. Maar, ook de stress en angst om financien. Ik begon mijn praktijk zonder buffer of spaargeld, dat zou ik nu nooit iemand adviseren om te doen haha. Alhoewel, het is bij mij ook goed gekomen. 

 

9.    Welke doelen wil je nog behalen?

Momenteel ben ik reiki-master in opleiding (tot september 2020). Daarna kan ik zelf reiki-cursussen geven en dat doel staat even voorop.  hoop ooit samen met mijn vriend een holistisch gezondheidscentrum in het buitenland te hebben, waar chronisch zieke mensen (& hun families) voor langere tijd intern kunnen komen om zichzelf te genezen en op te leiden. 

 

10. Wat zou je meer willen zien in de wereld? En wat doe jij hier al aan?

Bewustzijn, liefde en extase. Ik probeer bewust te leven en te zijn van mijn emoties, gedrag en beleving van de wereld. Dit is een levenslange leerweg waar ik voor gekozen heb. De manier waarop ik dat beoefen is zelfliefde cultiveren. Alles wat intern veranderd, doet dat ook extern. 

 

11. Hoe houd jij rekening met duurzaamheid of bewuste keuzes maken? 

Heel erg! Al sinds mijn studententijd koop ik qua eten, schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten alles biologisch en duurzaam. Kleding heeft wat langer geduurd om dat te veranderen, maar ik ben goed op weg en leer daar nog veel over, misschien is die pijler ook wel het belangrijkste.

 

12. Wat is jouw lievelingsquote?

“And above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don't believe in magic will never find it.”


 

   

 Naomi van Ree

 

 

'Ik geloof ten diepste dat vanuit zelfliefde er meer liefde voor elkaar en de planeet ontstaat en dat is mijn ideale wereld: eentje waar we onszelf en de aarde niet vervuilen'.'

 

 

Website Naomivanree.nl

FB Naomi van Ree

IG Naomi van Ree