Oscar Delgado


De muziek stond hard en mijn collega's waren wild aan het dansen. Toen ik even aan de zijkant stond om te genieten en uit te rusten kwam ik aan de praat met Oscar. Van een grapje naar een gesprek met diepgang over spiritualiteit en connectie. De essentie van het leven en hoe dit naar voren komt in alles. Op de achtergrond werd dancehall gedraaid en met een grote glimlach genoten we van de dansende mensen. Oscar vertelde over zijn reis naar Nepal en zijn bedrijf met een stralende lach. Hier moest ik meer over weten en vroeg Oscar daarom wat vragen!

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Oscar. Wat ik doe met 'A Neverending Journey' is mijn weg vinden door het leven en daarmee ook anderen te gidsen door het leven. Dus eigenlijk een gids in zowel mensen hun leven als het meenemen op avontuur. Een reis naar binnen toe. Dit doe ik o.a. in de vorm van een reis naar Nepal, workshops in Nederland en soms ook buitenland. We zitten allemaal in deze wereld en zijn allemaal op onze ‘Journey’.  Het landschap creëren om de mensen met dezelfde gedachten en vragen bij elkaar te brengen. En daarin iedereen verdieping te laten vinden.

 

Wie is jouw inspiratiebron? En waarom?

Grote leiders die hier ooit hebben rondgelopen zoals Buddha, Master Yoda en de Samurai. Maar ook mijn moeder en vader. En oja, ook de Dalai Lama en Will Smith. Je ziet het, van links naar rechts.

 

Yoda en Buddha om hun stille kracht. Zij zijn in mijn ogen de meest krachtigste wezens. Deze kracht willen en hoeven zij niet te laten zien. Ik vind dit prachtig, zo losgekoppeld van het ego.

 

Will Smith om zijn ‘joy’ in het leven. De luchtigheid en toch veel diepgang. Daarnaast symboliseert hij voor mij echt ‘opportunity’. Letterlijk alles wat hij ooit heeft willen doen, heeft hij gewoon gedaan. Respect.

 

Hoe ziet jouw ideale wereld eruit?

Een hele grote vraag. Ik zou zeggen een wereld waarin wij allemaal goede intenties met elkaar hebben. We delen ons eten en onze spullen. Maar ook emoties en werelden. Een balans tussen wat wij van de aarde ‘lenen’ en dit ook weer teruggeven in de vorm van planten, nieuwe bossen etc. Waar ook de dieren worden gespaard en weer vrij mogen leven.

 

Waarom is dit jouw ideale wereld?

De zorgen ontnemen zou ik niet willen zeggen, omdat hierin ook de lessen en boodschappen zitten om verder te groeien. Maar ik denk wel dat er een vleugje meer liefde op de aarde mag zijn, voor onszelf, anderen en de natuur. Waarom? Ik denk ook dat ons anders niet heel lang meer gegeven wordt hier op aarde.

 

Hoe heb je je passie gevolgd en hoe kwam dit op jouw pad?

A long story short. Ik geloof er heilig in dat wij ons leven sturen aan de hand van de beslissingen die we nemen. Daarin willen wij natuurlijk de juiste keuzes maken die zo dicht mogelijk bij onszelf staan. Dus wanneer ik op cruciale punten stond zoals; kiezen voor een baan met veel centjes of uitvogelen waar mijn hart sneller van ging kloppen. Dan was het de carrière niet en het reizen wel. Na 12 maanden reizen kwam ik niet terug met antwoorden, eerder met nog meer vragen.

 

Toen voelde ik dat ik iets betekenisvols wil doen. Dit was meer betekenen voor mensen, hen helpen op hun reis en daarin deze mensen bij elkaar brengen aan de hand van connectie, avontuur en moed. Dit is al 1 keer gelukt met een groep die meetrok door Nepal. Zij vertrokken van Nederland als vreemdelingen en kwamen terug als lotgenoten. Amazing wat kwetsbaarheid doet samen met bereidheid om los te laten en te groeien.

 

Wat was het eerste moment dat je besefte dat dit het was?

Dat het doorging. Ik geloof erin dat als iets moet gebeuren het leven ervoor dat het gaat gebeurd. Elke keer wanneer ik het even spannend vond of ‘echt’ lastig werd kreeg ik altijd weer een teken of een signaal dat ik op de juiste weg was.

 

Wie heeft jou geholpen deze keuzes te maken?

Eigenlijk de eerste echte keuze om niet een vaste baan te nemen ben ikzelf geweest. Bij het starten van ‘A Neverending Journey’ hielp Corine mijn droom, mijn visie om te zetten naar iets concreets. Dit door er echt even voor te zitten en het praktisch maken. Dit was ontzettend fijn!

 

Wat waren de tegenslagen en moeilijke momenten?

Veel en constant. Kijk je begint iets voor jezelf, dus je bent niet langer iets aan het verkopen of promoten voor iemand anders. Dus als je het niet voelt heb je er minder baat bij en ook voelen tegenslagen niet altijd als de jouwe. Maar ‘A Neverending Journey’ vertegenwoordigd mij als persoon. Dat is best spannend. Jouw filosofie, jouw denkwijze en de wijze waarop jij denkt mensen te kunnen helpen worden dan op de proef gesteld door anderen.

 

Moeilijke momenten waren de momenten dat ik ‘dacht’ compleet te zijn met mijn groep naar Nepal. De focus lag op het schrijven van het programma tot er plotseling drie steunpilaren tijdens de reis weg vielen. Dit zijn momenten die pijn doen en twijfel brachten. Verlamd zat ik voor mij uit te staren en muziek te luisteren. Op de achtergrond werd het nummer van Ben Howard – Keep your head up steeds luider. Toen heb ik doorgepakt, want ik geloof erin dat je dezelfde mentaliteit of misschien nog wel sterker moet hebben wanneer het slecht weer is.

 

Welke doelen wil je nog behalen?

Graag wil ik een stichting blijven steunen, zoals ik nu ook doe. Geld inzamelen voor de mensen die het harder nodig hebben dan ik. Voor ongelijkheid ga ik door het vuur. Zo lijkt het mij super om een eigen pindakaas merk in Nepal op te richten. Ik hoop meerdere mensen mee te mogen nemen op reis in zichzelf. Consistent mooie dingen voor mensen blijven doen. En over alles waar mijn hart ligt hoop ik stiekem een keer een Ted Talk te mogen geven.

 

Wat zou je meer willen zien in de wereld? En wat doe jij hier al aan?

Meer voor elkaar betekenen. Nu ik dit schrijf doe ik dat eigenlijk al. Dus laten wij er nog meer van maken!

 

Hoe houd jij rekening met duurzaamheid of bewuste keuzes maken? of houd je hier geen rekening mee?

Heel erg zelfs. De vluchten naar Nepal wil ik gaan compenseren met het planten van bomen via projecten en organisaties. Ook de speciale ‘Neverending Journals’ wil ik van houtvrij papier laten maken. En nu komt de grootste van allemaal. Vegan eten! Dit doet al zo veel voor de natuur, de dieren en je eigen gemoedsrust. Best choice ever.

 

Wat is jouw lievelingsquote?

The Universe favors the brave

 

Het fenomeen ‘geen angst te kennen’ hoeft niet, want angst kennen we allemaal. Maar we kunnen nog steeds moedig zijn. Ondanks de angst die we voelen kunnen we nog steeds actie ondernemen. Daarmee wil ik meegeven dat jij je hart moet volgen, laat dat vuurtje wakkeren en niet sussen door wat het had kunnen zijn. Don’t let the music inside of you die. Durf je dromen achterna te gaan, maar ook zeker je hart. Want die weet het beter dan het verstand!


 

   

Oscar Delgado

 

The Universe favors the brave'

 

aneverendingjourney.com

 

IG a_neverending_journey