Rehuël angkotta


Hij pakte een waaier en gebruikte deze als microfoon. Ik was hard aan het meezingen en Ray was aan het playbacken op Beyoncé. Hij deed de muziek zachter en alle mannen die eerst heel stoer keken waren nu omgetoverd tot ware Queen B's. De hele zaal zong luidkeels het lied Halo mee. Dit is een voorbeeld van de vele magische momenten die DJ Raywell kan creëren. Zijn passie voor muziek, grote glimlach en goede moves is iets wat mij aansprak. Waar kwam deze passie vandaan? 

Wie ben je en wat doe je?

Rehuël Angkotta. Parttime taxichauffeur en full time DJ. Ik ben taxi chauffeur voor mindervalide kinderen. Als DJ ben omschrijf ik mijzelf als een originele, onvoorspelbare en gezellige DJ.

 

Wie is jouw inspiratiebron? En waarom?

De inspiratie die ik haal uit muziek zou ik willen zeggen dat dit andere DJ’s zijn. Dit zou het meest logische zijn om te antwoorden, maar het zijn mensen in mijn omgeving. Tegen andere DJ’s kijk ik op, maar zijn niet mijn inspiratiebronnen voor mijn muziek.

 

Denk bijvoorbeeld aan een gebroken hart, daarin kan iedereen zich vinden. Dit is voor mij een mooie inspiratiebron om die pijnlijke ervaring om te zetten in een muzikaal verhaal. Ik heb niet uit het digitale tijdperk, maar uit het tijdperk waar er nog verhalen werden voorgelezen. Een tijd waarin we socialer zijn aangelegd dan nu denk ik. Ik geloof nog in de romantiek. Deze romantiek is mijn inspiratie. De ervaring en de verhalen. Het zoeken van muziek waarin ik dit verhaal kan vertalen.

 

Omdat het dicht bij mezelf ligt is dit mijn inspiratiebron. Liedjes draaien kan iedereen, maar muziek luisteren je niet alleen met je oren, maar met je hele lichaam.

 

Hoe ziet jouw ideale wereld eruit?

Iedereen zou wereldvrede en gelijkheid willen hebben. Alles is sowieso meer de moeite waard als je er hard voor moet werken en dingen je niet zomaar gegeven worden. Van niets iets maken is altijd meer waard dan iets krijgen.

De ideale wereld zou voor mij inhouden dat iedereen zijn passie kan volgen en kan naleven.

 

Waarom is dit jouw ideale wereld?

Omdat we allemaal ergens passievol voor willen zijn en hier meer begrip voor kan zijn. Empathie komt hierbij kijken en het begrip voor elkaar. Zelf meer je best te doen i.p.v. afgunst te tonen voor wat iemand wel heeft en jij niet. Mensen zouden meer eigen verantwoording moeten nemen voor hun leven.

 

Hoe heb je je passie gevolgd en hoe kwam dit op jouw pad?

Goede vraag. Ik heb neven die in het nachtleven actief zijn. Zij introduceerde mij met verschillende soorten muziek. Ze gaven titels door en deze kocht ik dan in de recordstore in Waalwijk. Mijn eerste liefde voor R&B was de Thong song van Sisqo. Ik had overigens geen idee waar hij over zong. Dong dong dong?

 

Op het MBO kwam ik een klasgenoot tegen die DJ was en bij hem thuis ben ik een paar keer gaan oefenen. Wij waren de enige in de klas waren die van housemuziek hielden. Hij leerde mij de kneepjes van het vak kennen. Vanuit hier heb ik veel draaiuren gemaakt. Veel dingen blijven proberen en oefenen. Na vijf jaar verdiende ik mijn eerste 30 euro op een examenfeestje van iemand. Voor mijn eerste echte optreden draaide ik enkel voor mijn broertje en vrienden. Dit was mijn eerste ‘fan’ club.

 

Wat was het eerste moment dat je besefte dat dit het was?

Na het eerste examenfeestje had ik nog niet het idee dat ik hier iets groots mee wilde doen. Ik deed DJ wedstrijden mee, die ik allemaal won. Hierna volgde club aanvragen,  maar was het niet mijn plan fulltime DJ te worden. Ik werkte er overigens nog 40 uur naast.

Toen der tijd draaide ik veel house muziek. Nadat ik besloten had om van genre te wisselen (Hiphop & R&B) en mijn eigen feest gegeven had in Waalwijk wist ik dat ik hier meer mee wilde doen. Het doorslagpunt kwam door de reacties van het publiek en hoe de avonden verliepen als ik aan het draaien was.

 

Je mag plezier brengen bij andere mensen. Het entertainen van andere mensen is mijn passie. Van jongs af aan heb ik bevestiging nodig gehad dat ik iets goed deed, maar in dit geval omdat ik wist wat ik deed, was ik zelfverzekerd en had ik geen bevestiging meer nodig. Alle dingen waar ik bevestiging voor nodig had waren de dingen die ik moest doen en het draaien was iets wat ik zelf wilde doen. Door de uren in het oefenen te stoppen wist ik wat ik deed.

 

Ik ben altijd gever geweest. Het draaien is het enige wat ik echt voor mezelf heb gedaan. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je doet. Ik was mijn enige steun en ik kon mijn ei kwijt in de muziek die ik draaide. Geluk, verdriet en teleurstelling. Hierin blijf ik bij mijzelf en laat ik mijzelf niet meer afleiden door wat anderen doen.

Wie heeft jou geholpen deze keuzes te maken?

Mijn broertje Tobias. Hij was de eerste die geloofde in wat ik deed. Ik was zelf te verlegen en te bescheiden. Tobias is wat brutaler dan ik. Hij is mijn grootste fan en mijn grootste critici. Mijn beste vriend Jeseja heeft mij geleerd wat loyaliteit inhoud. Ik ken hem al mijn hele leven. Hij heeft mij de hiërarchie van het straatleven geleerd. Hoe je met mensen moet omgaan. Ik was heel verlegen en keek altijd de kat uit te boom. Jeseja was het tegenovergestelde.

 

Mijn ouders, je moeders liefde en je vaders tough love. Ik heb aan hen moeten bewijzen dat het meer was dan alleen een hobby. De bevestiging van hen was de enige bevestiging die ik eigenlijk nog nodig had ik mijn leven.

 

Wat waren de tegenslagen en moeilijke momenten?

Het is een harde wereld. Iedereen doet elkaar na en je moet ervoor zorgen dat je bovenaan blijft. Creatiefloze momenten en je passie die langzaam verdwijnt doordat het gaat voelen als werken. Wat ik op deze momenten doe is het zoeken naar wat mij vanaf begin af aan heeft laten genieten. Als je iets doet, zoek het dicht bij jezelf. Dit heb ik weer teruggevonden na een goed gesprek met een vriend. Stoppen met de opdrachten waar ik de meeste sleur in had om zo meer ruimte te creëren voor mijn creativiteit. Weer te doen wat ik altijd deed, een muzikaal verhaal vertellen.

 

Welke doelen wil je nog behalen?

Ik heb er drie. Heel graag zou ik de Red Bull 3Style willen winnen. Drie genres in een kwartier laten horen op hoog niveau. Daarbij hoop ik een soloshow in een grote zaal zoals AFAS Live te doen. En mijn derde doel, een eigen feestje hebben op nationaal niveau.

 

Wat zou je meer willen zien in de wereld? En wat doe jij hier al aan?

Heel veel lachende gezichten. Ik was altijd iemand die heel negatief dacht. In het verleden heb ik negatief gehandeld. Emoties verbergen achter een grote lach. Het moment te beseffen dat je niet gelukkig bent, maar wel bereid bent hier wat aan te veranderen. Dat was het moment dat ik hieraan ben gaan werken en dit heb veranderd.

 

Hoe maak jij bewuste keuzes? of houd je hier geen rekening mee?

In eerste instantie steek ik hier voor de wereld geen interesse in, maar voor de DJ dingen wel. Ik probeer mijn carrière zo op te bouwen, zonder een 'one day fly' te zijn. Je krijgt meer aanzicht door startende dj’s en dat is wel iets waar ik aan heb moeten wennen. De stappen die ik zet denk ik over na. Zeker als ik een voorbeeldfunctie ben voor iemand.

 

Wat is jouw lievelingsquote?

All the gods, All the heavens, All the hells are within you (Joseph Campbell). Wat je ook wilt bereiken, alles zit in jou (gods), jouw doelen (heavens) en de bijhorende tegenslagen (hells).


 

   

Rehuël Angkotta

 

All the gods, All the heavens, All the hells are within you'

 

 

 Raywell.nl

IG raywellofficial